12 Mayıs 2010 Çarşamba

Bilişim Suçlarına Duyarsız Kalmayın


Çoğumuz blog tutuyoruz gün içersinde nette çok fazla vakit geçiriyoruz, bilişim suçlarını bizden daha iyi tespit edecek birileri olamaz heralde.

Bu postu,dün tıkladığım bir sitenin kapatıldığını görür görmez yaşamış olduğum sevinç üzerine yazıyorum.


Bunun için çok sabrettim çünkü yaklaşık 1 yıldır susuyordum ve içim içimi kemiriyordu.Sessizce(bknz:su uyur düşman uyumaz,havlayan köpek ısırmaz) bişilerin mücadelesini veriyordum kendimce[bloğumda o siteyi deşifre edip hadi gidip yorumlarımızla bu siteye savaş açalım ya da facebook(o  sitenin de zaten üyesi değilim) üzerinden bir grupta biz kuralım bunlara ülkemizin rejimini öğretelim gibi bir girişimde bulunmadım bu çünkü toplumu germeye bölmeye yaramaktan öte geçmicek bir durumdu;yapılması gereken tek şey bu sitenin kapatılmasıydı onun da mücadelesini tek başıma verebilirdim]

Tarih:19 Mayıs 2009

Tesadüfen bir site buldum.

Atatürk'e ve ülkemizin rejimine savaş açmış,insanların beynini yıkayan(gerçi beyinleri olmayanların beyni nasıl yıkanır orası da ayrı bir muamma da) bir siteydi.Atatürk ya da Laiklik hakkında ödev araştıran bir çocuk mazallah internette ödevini araştırıyor olsa Atatürk'ün namussuz,dinsiz olduğunu düşünecek o derece yani.Örnekler vermek Atatürk'e verdikleri sıfatları burada söylemek dahi istemiyorum.(bu arada bunlar bir pkklı filan diil şeriatçı bir site)

Atatürk'ün yapmış olduğu Harf İnkilabının bile gavurlaşma yolunda atılmış bir adım olduğunu bile söylüyorlardı üstelik bunu yaparken bile mok attıkları alfabemizi kullanarak yapıyorlardı yani Türkçe yazıyorlardı.Kendilerine savundukları şeyin ne kadarda yaman çelişki oldugunu bile zamanında yorumlarımla belirtmiştim.Sitenizi Arapça yazın madem Harf İnkilabı sizi bu kadar geriyorsa demiştim.Kendileri de bana gün gelir siteler Arapça yazılır sen içini ferah tut boşuna meraklanma diyerek benimle dalga geçmişlerdi.Bir ara da benim sesimi tümden kestiler yorumlarımı onaylamayıp beni sinir ettiler(gerçi buna hak verdim şahsen bunlar da bana gelip yorum yazsa yayınlamam :D)Neyseki kalemleri kırılmış.Ha bu insanlar bu arada televizyona da gavur icadı dien yobazların ta kendileri oluyor ama maşallah gavur icadı interneti (ki tvden daha tehlikeli hani porno morno izlemek için çok daha müsait)kullanıyorlar.Bu gavur icadını işlerine gelen yerde kullanmayı çok iyi biliyorlar.Ulan facebooka ben bile üye değilim tanımadığım erkekler arkadaşlık yolluyor die.Siz birbirinize el vermezsiniz haremlik selamlıklarınız  vardır da facebokta çok güzel yorumlaşıyodunuz haremlik selamlığa çevirmemişsiniz hayretim şaştı(şaşkınlığımın yanı sıra yobazların bir nebze de  olsa çağdaşlaşma yolunda olduklarını görünce ayrıca sevinmiştim çünkü  facebook konusunda onlardan daha yobazım :D)

Onların yazdığı satırları okurken elim ayağım titriyordu karşımda olsalar parçalayacak kadar sinirlerim bozuluyordu.

Sayfanın sağ üst köşesindeki çarpıya bas ve git ne kadar da basitti benim için ama ben o an itibariyle harekete geçtim ve netten bilişim suçlarını nereye şikayet edeceğimi araştırdım.Emniyet Genel Müdürlüğüne mail attım oradan yanıt geldi gideceksiniz Cumhuriyet Başsavcılığına bizzat şikayet edeceksiniz dediler.Sabrettim bunun cevabı bu kadar kestirilip atılacak bişi olamazdı olmamalıydı.

Bu 1 yıl içersinde bazı haber programlarına bile böle bir sitenin varlığından ve bunların kaleminin kırılması gerektiğinden bahseden mailler de attım.

En sonunda Bilişim Suçlarını şikayet edebileceğimiz formu buldum.Atatürk'e hakaret için ayrı bir bölüm bile var;bir Türk genci olarak teşekkür ediyorum.İnternette kumar,fuhuş,dolandırıcılık için ayrı ayrı şikayet bölümü varken Atatürk'e hakareti şikayet için ayrı bir bölüm açmaları  çok yerinde olmuş.

Bu insanların facebook üzerinden de 3000 kusur hayranı vardı.Bu ülkede pkklılar dışında bu kadar çok bölücünün olması da ayrı bir üzüntüydü.pkklıların tuttuğu saf belli adamlar biz düşmanız diyorlar ve biz Türk Halkı,Ordusu en azından neyle nasıl savaşacağımızı biliyoruz.Ama bu tip bölücüler var ki onların düşmanlığını sezmek mümkün bile olamayabiliyor bazen.İşte bu daha da tehlikeli.

Atatürk'e hakaret eden bir sitenin 1 yıldır kapatılacağı günü bekliyordum ve dün bu sevindirici şeyle karşılaştım.Bakalım facebooklarına da el konmuşmu die tıkladım ki evet faceboklarındaki 3000 kişide çil yavrusu gibi dağılmış ya da dağıtılmış bilmiyorum ve duvarları bomboş kalmış hade bakalım şimdi o facebokta boş kalan duvarınıza ATATÜRK posterini yapıştırın gari.

Size bu ülkeyi Atatürk armağan etti,bu ülke Türkiye ve bu ülkenin rejimini artık kabullenin.


Not:Bu site benim şikayetim üzerine kapatıldı gibi bir iddiam yok keşke bu başarı sadece bana ait olmuş olsaydı gururla söylerdim ama ben bu ülkede benim gibi duyarlı pek çok vatandaşın olduğunu düşünüyorum.Eminim pek çok kişinin şikayeti üzerine takibe alınmış ve gereken yapılmıştır.Ben sadece çok doğru bir şikayet yapmış olduğum için kendimle gurur duydum ve verdiğim mücadeleden dolayı sevincimi belirttim o kadar :)


Bilişim suçlarını şikayet etmek için burayı tıklayın.(5816 sayılı yasaya aykırılık dien bölüm Atatürk aleyhine işlenen suçları şikayet edeceğiniz yer)

4 yorum:

Bekir Birincioglu dedi ki...

COK GÜZEL BIR KONUYU ISLEME ALMISSIN FAKAT BIZIM ÜLKEMIZDE BU KONUDA FAZLA BILGISI OLAN BILISIMCI YOK SANIRIM. INTERNETTE DOLASIYORUM DIYENLERIN COGU ARKADASLIK, OYUN VE BUNA BENZER SITELERDE OYALANMAK. INTERNETTE SURF YAPMAK YENI YENI SITELER BULUP ONLARA ULASMAK COK GÜZEL. OKADAR COK SITE VARKI HANGISINE ULASABILIRSIN KISITLI SAATLER ICERISINDE. ELIMIZDEN GELDIGINCE YENI SITELERLE TANISMAK ICIN INTERNETTEYIZ VE HER AN BIR SÜRPRIZLE KARSILASABILIYORUZ. ASLINDA BILETISIM SUCU ISLEYEN OKADAR COK SITE VAR SAYMAKLA BITMEZ.

Salome dedi ki...

Çok güzel çok tebrik ediyorum sizi. Ben de bu sitenin duyurulması için twitter'ıma ekleyeceğim. Tek dikkatimi çeken şey Atatürk'e Hakaret bölümü ne yazık ki (belki de insanlar bulamasın diye) kim bilir kimler tarafından "5816 sayılı yasaya aykırılık" olarak değiştirilmiş. Belli ki birilerinin elleri kaldırmaya yetememiş (elleri kırılsın) böyle çözmüş kendince.

Fulyanna dedi ki...

Bekir Abi'm bilişim suçlarını anlamazlar mı hiç herkes eşşek gibi biliyor da kimsenin işine gelmiyor.

Bak ben bugün bu yazıyı diil de daha başka luzumsuz bir yazı yazsaydım emin ol herkes boş langırtı yapardı.

Ama konu mühim olunca kimse görmez okumaz ben duymadım ben görmedim 3 maymun edalarında.

Sorun değil bu ülkede Atatürkçü herkes ergenekon boknamesi(bana göre bir iddianame diil) adı altında içeri tıkılıyor askerleri sustursunlar aydınları sustursunlar valla ben sıradan bir vatandaş olarak ölene kadar susmayı pek düşünmüyorum beni de içeri tıksınlar.

Şimdi bu hakaret eden ve kapatılan sitenin bir wordpress uzantısını buldum.Orayı şikayetle meşgulüm.

Bana dokunmayan yılan bin yaşamasın yılanların başını ezmek lazım.

Salome;sen de saolasın duyarlılığın için herkesin eşşek olduğu bir toplumda sadece senin ve Bekir Abim gibi birilerinin kaldığını görmek güzel.

nur dedi ki...

Fulyacığım bu duyarlılığından dolayı tebrik ederim seni aslın tebrik etme saçma oldu yanım olsan kucaklardım çünkü şimdiki boşverci gençliğe güzel bir örneksin ama bizim insanımız bunu bile boşverir öf sinir oluyorum bu insanlara.