31 Ekim 2012 Çarşamba

Karaca Home

Karaca porselen farklı bir alana el atmış.
Geçenlerde Optimum'da gezerken farkında olmadan mağazalarından içeri dalmış hatta kendimi havlu almış olarak buldum. Sonradan dikkat ettim Karaca Home daha önceden yoktu ki :) 

Nevresimleri pek benim tarzım diil ama havlularını ve dekorasyon ürünlerini çok beğendim. Çerçeveleri harikaydı hatta çok pahalılardı tam country tarzdı diyebiliriim :)

Karaca Home çeyiz alışverişiniz için bakılası görülesi bir yer. Hatta  mağazalarında hem porselen, mutfak araç gereçleri, hem de bu yeni el attıkları nevresim havlu bilmemne bölümü var gezerken keyif alacağınız ürün gamına sahip benden size sölemesi.



Yavrum adres ise İzmirliler için şöle: Optimum Outlet..
Bernardo, Tantitonilerin filan yan tarafında, Koçtaş'ın karşısı olabilir zannımca. 

Benim için şimdilik English Home  vs. gibi sürekli ziyaret edilesi, gidemeyince üzülesi bir yer diil ama yine de bakılası bir yer :)


28 Ekim 2012 Pazar

Esse Alışverişi

Esse'ye hep uğrar fakat pahalı bulduğum için alışveriş yapmadan çıkardım. Bugün %50 indirime denk gelince, geçen hafta çok beğendiğim ve almadan çıktığım horozlu tabaklar başta olmak üzere bu güzellikleri çeyizime ekledim gitti :)

Bu horozlu tabakları Cemilede görmüştüm nette ve o an aklıma düşmüştü.
Böle yakından görünce de almadan edemedim :)
Horozlu Tabak: 7,45 tl(tanesi)

Bu elmalı kasenin derinliği ve genişliği gayet büyük. 
Meyve servisi için kullanabilirim.
Elmalı Kase: 8,45 tl

Fırın kaplarım vardı fakat lacivert bir fırın kabını İkea'da görmüş ama müsriflik olmasın die almamıştım ama bunun lacivertine ve şirinliğine dayanamadım :)
Fırın Kabı: 14,95 tl


Boyut olarak yine gayet büyük olan bu biblo fiyat olarak inanılmaz uygun geldi bana o nedenle çeyizimin yılbaşı konseptli dekorasyon parçalarına ekledim bunu da :)
 Biblo: 3,95 tl

Tüm bu markalı çeyiz mağazalarını öğrettiğim için bana minettar olan ve benle birlikte buralardan çeyiz düzen G. ablam bana hediye almadan duramıyor, saolsun beni deli ediyor :)
 Dün bana Esse'ye gittiğini ve mısır soyacağı aldığını söledi.
Ben de ona çok lüzumsuz bir alet, ben mısırı koçanıyla bile yerim ne gerenk var tanesini ayıklamaya demiştim :D
Bugün benle birlikte tekrar geldi Esse'ye(biz manyak olduğumuz için bugün gezdiğimiz mağazayı yarın tekrar gezebiliriz o potansiyel var çeyiz konusunda)
:) 

Neyse bugün illa sana da alıcam dedi zorla attı poşetlerimin içine :)
Eve gelince denedim bu hakkaten güzel bişiymiş. Anneannem takma dişlerinden dolayı yazık mısırı ayıklayarak yiyordu aslında çok işlevsel bişiymiş anneanneme almalıyım aynısından gerçekten çok işe yarar buldum sonradan :)
Fiyatı 4-5 tl gibi bişiydi sanırım.


Bu yastık kılıfı ve nevresimini de ablam bayram hediyesi almış saolsun :)

22 Ekim 2012 Pazartesi

English Home, Beni Okudun Biliyorum :D

Yok ben arzu ve isteklerimden artık korkmaya başladım; içimden İzmir'e kar yağsın derim kar yağar, İzmir'e Madame Coco açılsın derim Coco açılır.

Dışımdan bişi derim; işte arşivimdeki Optimum açılışı için yazdığım bu posttaki gibi ..

Yani işin açığı hepi topu koca İzmir'de gezilebilir adam akıllı 2 adet alışveriş merkezi vardı; Agora ve Forum :S


Üstelik bizim Şirinyer'den buralara gitmek için otobüsle 1 saat yolda helak olmamız gerekiyordu. Fakat şimdi metro ile 10 dk'da gidebileceğimiz bize yakın Gaziemir'de bir alışveriş merkezimiz oldu bu taraflarda hareketlilik kazandı. İzmir'in buna gerçekten çok ihtiyacı vardı.


Esse, Tantitoni(ki mağazası İzmirde yoktu bildiğim kadarıyla), 
Mudo filan sevdiğim çeyiz düzdüğüm mağazalar hepsi bir araya toplanmış çok sevindim ama benim için çok önemli olan mağazalardan Paşabahçe, English Home, Tepe Home ve Boyner de bu tarafa yaklaşsa daha bir mutlu olacağım. Ben dün fazla gezemedim ama umarım bunlarda vardır yoksa Optimum'a da bi şube açsınlar lütfen :)


Evet ben bize 10 dk'lık mesafedeki semte hadi orada alışveriş merkezi var oraya açsınlar die isterken sen gel benim evime bikaç sokak ötede benim semtimde hiç alakası olmıcak bir yere English Home aç; ben sevinçten deliye dönmim de kim dönsün söleyin bakim :)

Allah'ım hala inanamıyorum. Hayır yani koca İzmir'de o kadar yer varken nalakası var sen gel Şirinyer'e hem de başka güzel caddesi varken bana en yakın yere aç mağazanı.. English Home çok saol çokkkk :)

Dün sabahın köründe ablam aradı sana sevindirici bir haberim var dedi.. noldu kız dedim bana koca mı buldun :D


Ay çok salaksın Şirinyer'e English Home açılmış onu haber vericektim dedi. Hemen koşa koşa gittim tşkler etmeye, hoşgeldiniz demeye. Hayır yani utanmasam bize komşu geldiniz die English Home Şirinyer şubesi çalışanlarına pasta kek filan götürcektim yani :D kızlara dedim artık beni burada çok görüceksiniz tanışsak iyi olur :D

Ben bu ay güya dikiş makinesi alıcaktım bunun için kenara ayırdığım bütçemin bir kısmını English Home'a bayıldım geldim iyi mi :)


Hep beğendiğim fakat hiç bir yerde satıldığına rastlıyamadığım kitap tutacağını bir gün English Home'un çıkaracağını biliyordum :)
Ben bu kadar çok özeniyorum die annem bana çok kızar(ben de kendime kızıyorum özenme bu kadar diyorum ortada bir adam bile yokken bu manyaklık nie ama elimde değil almadan edemiyorum :( )

Anne dedim bu ne sence? anahtarlık dedi :)
Sonra içine yemek kitabımı koyup gösterince beğendi ve kızım kitapları bunda mı okucan dedi beni gülme krizine soktu. Evet anneciğim bu koca demir parçasını kucağıma koyup romanları bunda okucam dedim :D

Annecim bu sadece yemek kitabı tutacağı dedim :D
Sonracıma kocayı bulduk, evde hazır ya sanki bir tuvalet kağıdı asacağımız eksikti :D
Onu da hazır ettim; sanırım şimdi çeyizimde kusur kalan tek şey tuvalet kağıdı :D



Bu minik fırın kaselerini  de tahtakaleden sevgili G. ablam hediye aldı saolsun. G. ablam çeyiz alışverişi yaptığın yerlere beni de götür diyenlerden olduğu için hemen onu da arayıp kız çabuk gel English Home açılmış dedim ve birlikte gittik :)

Not: Şirinyer'li English Home severler yeni mağazası Tuğsavul İlköğretim 
Okulu'nun sırasında :)


Şimdi ben bir istek parçasında daha bulunuyorum; Retromance lütfen İzmir'e bir mağaza da sen aç, şimdi sıra sende, seni bekliyorum :) 

14 Ekim 2012 Pazar

Saf, temiz ve masum..


Çıfıt çarşısına dönen arşivlerimi tararken buldum bu görseli.
Nerden kopyaladığımı hatırlamıyorum fakat kopyalarken ne hissettiğimi çok iyi hatırlıyorum üzerinden bikaç yıl geçmesine rağmen..
Ben bu resmi çok kıskanmıştım, daha doğrusu bu resme çok özenmiştim.
Bu ana kızın saflığı, masumluğuna hayranlıkla bakmıştım. Ben de anne olucam, böle sarı kafalı veledim olsun filan bebeğimi kıçıma takıp resimler çekilicem die iç geçirmiştim çok özenmiştim işte yaa :(
Ben de küçükken böle sarı kafaymışım bir de bir inattım ananem bana sarı gavur derdi :D

Annem sarı kafalı minik görünce sen işte küçükken buna benziyordun, saçların sapsarıydı der. Şimdilerdeyse aynı dötüme benziyorum o ayrı :D

Neyse işte bende birgün anne olucam ve böle sarı kafalı veledim olcak :)
oğlan olursa esmer olcak ama ben öle sipariş ettim Rabbim'e :)

Nedir bu haller, bizden habersiz sevgili mi yaptın, hayallerdesin yine demeyin yok valla öle bişi olsa önce benim haberim olurdu :D

Sadece ben bu ana kıza çok özendim ve benim de kzıım olursa böle resim çekilcem o kadar :)

12 Ekim 2012 Cuma

Mutokuzi

Hayır ya Çince filan konuşmuyorum :D bugün okuduğum bir post bana ilham oldu bunları yazma ihtiyacı hissettim çünkü aklıma geldikçe gülüyorum.

Büyüklerimiz bazı kelimeleri yanlış söylerler yada dilleri dönmez :)
Babam çok tatlıdır kettle'a kıtıl der mesela :D
Sonra birgün zaping yaparken tvde denk geldiği Brt die bir kanala bırt tv diyende ta kendisidir :D sonra kullandığı telefon şebekesine ise modofon der :D

Ama en şekerleri hiç kuşkusuz ananemdir. Altlı üstlü oturuyoruz ya birgün bizde otururken ananem telaşla kalktı yerinden ayyy ocağı açık unuttum mutokuzi yandı demesin mi?

Kız anane ne pişiriyon sen dedim :D

Aman kızım işte mutokuzi(sanırım brokolinin çincesi oluyor)
Kız o neee?
Hani dalları varya karnıbahar gibi yeşil, aman burukulimidir nedir dilim  dönmüyo işte :D

Varya koptum o an brokoliye dili dönmez ama mutokuziyi nerden uydurur ve bu kelimeyi nasıl aklında tutar hiç anlamam :D

Evet ananem o gün meğer brokoli haşlıyormuş :D

Ananem oğlu Recep'e İrecep, komşusu Kezban'a ise Kerziban der :D Daha aklıma gelmeyen pek çokları var tabi. Küçüklüğümden beri dikkatimi çekmiştir ananemin bu komik telaffuzları. Bazen kuzenler otururken ananemin hiç duyulmamış ama bizlerin çok aşina olduğu laflarını filan konuşur güleriz.
Acaba bizde yaşlanınca bazı kelimeler bize çok yabancı gelip onları söyleyemiyor mu olucaz çok merak ediyorum :D
Hoş ben bu yaşta çikolataya çukulata diyorum, anlaşılan torunlarım da bana kıs kıs gülecek :D

Madame Coco

Hayaller gerçeğe dönüşür mü derseniz.. ben, biraz zaman alabilir, bazen de hemen gerçek oluverir; kesinlikle evet hayaller gerçek olur diyorum :)

Bir kurulama bezi bu kadar mı önemli senin için, sana bunları düşündürtecek kadar demeyin inanç meselesi bu ve bişiyi yürekten istemek aslolan :)

Bunu İzmir'e kar yağmasını büyük bir iç çekişle istediğimde de deneyimlemiştim ordan biliyorum :) hakkatende kar yağmış ve bu yaşta kartopu oynamak keyfine erişmiştim :D

Neyse şimdi bu Madame Coco ile ilgili hislerimi paylaşayım. Geçen sene büyük keyifle takip ettiğim bir blogta henüz yeni olan bu marka tanıtılıyordu. Bense konu çeyiz olduğu için yada dekorasyon diyelim büyük bir iç çekişle deyim yerindeyse içimin yağları eriyerek seyretmiştim bu markanın ürünlerini :)

Fakat yazıyı okuduktan sonra bi o kadarda üzülmüştüm çünkü bu marka İzmir'de yoktu :(

Aman nie öğrendimki keşke öğrenmeseydim ulaşılamaz, erişilemez, hem çok pahalıya benziyor hem de burada yok beğensem nolacak beğendiğimlen kalıcam diye hakkaten çok üzülmüştüm :)

Sonra geçenlerde şu kelebekli mutfak elbezinden bir arkadaşın bloğunda görmüş ne kadar güzel, ne kadar romantik die yine üzülerek yorum yapmıştım :)

Ve hayal gerçek oldu evet evet yaklaşık 1 ay önce Balçova Kipa'da Madame Coco'nun açıldığını gazetede okudum ve çok sevindim. İşte bugün çeyizime bu güzellikleri ekledim. 

O iç çekerek baktığım elbezi artık benim de çeyizimdeeeeee :)

Madame Coco hayallerinizi süsleyecek size hayaller kurdurtacak bir yer. Üstelikte bu ara %50 indirim varken uğramak gerek ;)

İçimdeki gizli not: Allah'ım sana şükürler olsun(sebeplerini sen biliyorsun) ;)




5 Ekim 2012 Cuma

Mint Yeşili

Ben bu yaz bu rengi çok sevdim; çok ferah ve beni mutlu eden bir renkti :)
 I  Cupcake T-shirt'üm

Hem mint yeşili, hem çok sevdiğim çıtır çiçekler, hem de indirim olunca çeyizime ekledim gitti bu pijama takımını :)

4 Ekim 2012 Perşembe

Pijama..



Hem mint yeşili, hem çok sevdiğim çıtır çiçekler, hem de indirim olunca çeyizime ekledim gitti bu pijama takımını :)

3 Ekim 2012 Çarşamba

Evim Benim Atölyem'den Hediye

fransız dantelli havlu

Bu elemeği havlular benim olsun diyorsanız buraya tık.
Son Katılım: 20 Ekim 2012